Workshop Koordirectie (Voorbij)

Muziekschool Lochristi, Koning-Boudewijnlaan, Lochristi, recht tegenover de bib 19-11-2016 - 10:00

Heb je ambitie om voor een koor te staan of sta je reeds voor een koor? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Wat houdt de cursus in?
De cursus bestaat uit 5 lessen van telkens 2 uur. Tijdens deze sessies worden verschillende aspecten die bij het dirigeren van een koor komen kijken onder de loep genomen.

Techniek is daar één van. Hoe sta je voor een koor? Wat moet je doen om een koor samen te laten beginnen? Hoe stop je een koor? Het zijn enkele simpele vragen die mee de basis vormen van de slagtechniek.


Repetitietechniek is nog een ander aspect van techniek. Je kan een partituur goed instuderen en weten wat je wil. Hoe breng je dit over naar een koor? Wat is een goede opbouw van een repetitie en wat wil je bereiken op het einde ervan?


Koorstemvorming is een ander luik dat behandeld wordt. Hoe bouw je aan een mooie koorklank? Niet iets wat op een korte termijn gebeurt maar wel een aspect dat continue aandacht vraagt.
Hoe ga je op zoek naar nieuwe stukken en stel je een programma samen? Vragen die thuis horen bij de hoofdstuk repertoire. De taak van een dirigent die bepalend is voor een lange periode van hard werken. Als je een programma hebt samengesteld is de kous nog niet af. Hoe bereidt je jezelf voor op de eerste repetitie en die daaropvolgend. Dat doe je eerst en voor al door de stukken te onderwerpen aan een analyse.


Voor wie?
Voor ieder die geïnteresseerd is in het dirigeren. De focus ligt op koor maar de basis is bruikbaar bij alle groepen. Voor ieder die geïnteresseerd is in het leiding geven aan een groep. Het enthousiasmeren van mensen. Voor ieder die geïnteresseerd is om de muziek eens van een andere kant te bekijken.

Wat moet ik kunnen?
Heb je al ervaring in directie dan is dat mooi meegenomen, maar het zeker geen vereiste. Daarom is het ook een inleiding in de koordirectie. Wel belangrijk is dat je vlot noten kan lezen. We gaan direct aan de slag met de partituren dus voor notenleer hebben we geen tijd. Een minimumniveau is vereist. Piano spelen is niet vereist maar zeker geen overbodige luxe.


Wat heb je nodig?
Partituren en voorbeeldmateriaal wordt door de docent voorzien. Je hoeft dus niets mee te brengen.
Wil je graag specifieke werken behandelen kan dat in samenspraak met de docent.


Aantal lessen: 5 lessen van 2 uur

Lesdata : 19/11 - 26/11 - 3/12 - 10/12 - 17/12

Uur: Van 10u00 tot 12u00

Prijs: €95