Luistergids: programmamuziek (Voorbij)

Online via ZOOM 25-2-2021 - 19:30

Heb je de vogeltjes horen fluiten en de sneeuw horen dwarrelen in de Vier Seizoenen van Vilvaldi? En hoorde je ook al de stroming van de rivier versnellen in de Moldau van Smetana? Begin je te griezelen bij de dansende skeletten in de Danse Macabre van Saint-Saëns? Dan weet je al wat er bedoeld wordt met 'programmamuziek'!

Tijdens deze luistergids gaan we samen op zoek naar hoe componisten verhalen vertellen zonder woorden. We grasduinen in de hele muziekgeschiedenis en laten ons verrassen door wat er achter de noten verstopt zit. Van de renaissance tot de 20e eeuw, van Italië tot Rusland, van zware melancholie tot spetterende vreugde.

Het wordt een boeiende zoektocht!

 

De leerkracht

Kristien Heirman is organiste, klaveciniste en musicologe. Ze is dirigente bij jongerenkoor 'Malaika', klaveciniste bij "Favola" (gespecialiseerd in muziek uit de vroegbarok) en pianiste bij 'Róman' (Nederlandstalige muziek) en 'Doornloze Rozen' (project rond autisme). Met veel enthousiasme geeft ze lezingen over verschillende aspecten binnen de muziekgeschiedenis. Kristien is lerares orgel, klavierklas en muziekgeschiedenis aan de Kunstacademie Ter Beuken te Lokeren.

 

Nieuw dit schooljaar

- onze workshops (lessenreeksen van meerdere sessies) gaan  online  door.
- na inschrijving krijg je een  toegangslink  voor het  gehele gezin

Deze workshop is toegankelijk voor  kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen.


Lesmoment: Donderdag, 19u30-21u00

Lesdata: 25 feb, 4, 11, 18, 25 maart 2021

Leeftijd: 10 jaar en ouder (ook volwassenen)

Het prijsschema kan je hier raadplegen

Top